در اقدامی ارزشمند : آیین پلاک کوبی لاهیجان، پایتخت چای ایران، با حضور بیش از سه هزار نفر در جوار ارامگاه کاشف السلطنه بانی چای ایران برگزار شد. در این مراسم که با حضور دبیر کل کمیسیون ملی یونسکو، استاندار گیلان ، مدیرکل حوزه استاندار و روابط عمومی استانداری،نماینده مردم لاهیجان و سیاهکل در […]
در اقدامی ارزشمند : آیین پلاک کوبی لاهیجان، پایتخت چای ایران، با حضور بیش از سه هزار نفر در جوار ارامگاه کاشف السلطنه بانی چای ایران برگزار شد.
در این مراسم که با حضور دبیر کل کمیسیون ملی یونسکو، استاندار گیلان ، مدیرکل حوزه استاندار و روابط عمومی استانداری،نماینده مردم لاهیجان و سیاهکل در مجلس شورای اسلامی ،فرماندار شهرستان لاهیجان، مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، مدیر کل پست گیلان ، شهردار، رییس و اعضای شورای اسلامی شهر لاهیجان، معاون سازمان چای کشور، اعضای سندیکای کارخانجات چای شمال، مدیر عامل و اعضای اتحادی چایکاران، مدیران کارخانه های چای سازی، هنرمندان، جمعی از مدیران استانی و شهرستانی و اصحاب رسانه برگزار شد شهردار لاهیجان با اشاره به کشت و پرورش چای در لاهیجان گفت: برای نخستین بار در ایران مرحوم کاشف سلطنه چای را در لاهیجان پرورش داد و از ان زمان تاکنون به دگرگونی اقتصاد این منطقه کمک بسیار کرد.
رضا زنده دل همچنین از مدیریت پیشین لاهیجان برای پیگیری ثبت لاهیجان بعنوان پایتخت چای ایران قدردانی کرد و افزود: اولین دستور کار ما، تکمیل روند ثبت لاهیجان پایتخت چای ایران در کمیسیون ملی یونسکو بود که با دعوت از دبیر کل کمیسیون ملی یونسکو و کارشناسان این کمیسیون شرایط لازم فراهم شد و امروز افتخار داریم که شهر لاهیجان به طور رسمی به عنوان پایتخت چای ایران ثبت شود.
زنده دل از همه افرادی که برای ثبت لاهیجان بعنوان پایتخت چای ایران تلاش و همکاری کردند تشکر کرد و گفت از استاندار محترم، دبیر کل و کارشناسان کمیسیون ملی یونسکو، فرماندار، اداره کل میراث فرهنگی، اداره کل ارشاد، سازمان چای، سندیکای کارخانجات ، اتحادیه چای کاران، اعضای شورای اسلامی شهر و دیگر عزیزان تقدیر و تشکر می نمایم و برخورد میبالم که این اتفاق مهم در دوره تصدی من اتفاق افتاد.
در ادامه این مراسم دکتر فرخی نماینده مردم لاهیجان و سیاهکل در مجلس شورای اسلامی گفت: لاهیجان به عنوان پایتخت چای در ایران دارای اولین بوته چای ، اولین کارخانه چای، اولین مرکز تحقیقات چای و اولین سندیکای چای در کشور بوده است .و عطر خوش باغات چای ان همیشه مثال زدنی بود .
رسول فرخی اظهار امیدواری کرد با مساعدت نخبگان مسیر توسعه و پیشرفت لاهیجان هر چه سریعتر فراهم شود.
سید احمد محیط طباطبایی رییس کمیته ارزیابی حافظه جهانی یونسکو ضمن تبریک به شهروندان لاهیجانی گفت: پایتخت چای کشور با کمک یونسکو احیا شد و لاهیجان از رودسر تا فومن را در حوزه چای هدایت و راهبری می کند.
وی افزود: چای نوشیدنی ملی و محبوب ایرانیان از دیرباز تاکنون بوده و در همه مراسم ها استفاده می شده و همیشه از جنوب تا شمال ، غرب تا شرق ایران را به هم پیوند داده است
محیط طباطبایی اضافه کرد: پایتخت بودن ، وظایفی را بر عهده شهر لاهیجان می گذارد که چگونه این عنوان را به یک جریان تبدیل کرده و در زمینه اقتصاد گردشگری، مقاصد فرهنگی را نه در ایران بلکه در جهان از این عنوان استفاده نمایند.
حجت الله ایوبی دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران در این آیین اظهار داشت : خوشحالم که چراغ امید و روشنی در شهر زیبای لاهیجان روشن است.از هنرنمایی هنرمندان این دیار که نمایش آیینی تمنای باران را به زیبایی اجرا کردند و همینطور از گروه موسیقی تشکر میکنم.
وی گفت: رقابت بین شهرها و کشور ها بسیار فشرده بوده و ما باید فرهنگ و هنر و تفاوت ها و تمایز ها را به دقت ببینیم
دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران ضمن تشکر از شهردار و تیم مدیریت شهری اضافه کرد:
فرهنگ با پول ساخته نمی شود و نماد اصلی شهر لاهیجان همین فرهنگ بالای این شهر است.
اما ادامه این راه بستگی به مسئولین شهر لاهیجان دارد که بتوانند با ایجاد ارتباط با سایر شهرهای چای خیز دنیا با مراحل فرآوری چای و آیین های پیشرفته داشت و برداشت چای آشنا شوند.
دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران همچنین افزود : بزرگترین سرمایه لاهیجان سرمایه اجتماعی و انسانی بود که هم اکنون عنوانی دیگر به ان اضافه شده است.
نماینده عالی دولت در گیلان با بیان اینکه ثبت جهانی چای به نام شهرستان لاهیجان، در شکوفایی اقتصاد گردشگری و کشاورزی استان نقش موثری دارد، گفت: در دولت مردمی و انقلابی سیزدهم، تقویت و حمایت از مزیت های اقتصادی گیلان با جدیت دنبال می شود.
دکتر اسدالله عباسی در آئین پلاک کوبی لاهیجان به عنوان پایتخت چای ایران به گسترش تولید محصول چای در شهرستانهای مختلف گیلان اشاره کرد و افزود: ثبت جهانی چای بنام لاهیجان پایتخت چای کشور که تولید این طلای سبز از این شهر آغاز شده، موجبات تحول و شکوفایی اقتصاد منطقه و توسعه گردشگری و بهبود وضعیت اقتصادی کشاورزی گیلان را فراهم می آورد.
وی ادامه داد: تقویت و حمایت از ظرفیت های کشاورزی و کشاورزی گیلان برای رسیدن به نقطه مطلوب از سوی دولت سیزدهم در دستور کار است.
در ادامه این مراسم یادبود از پلاک رسمی ثبت لاهیجان پایتخت چای ایران در یونسکو، پرده برداری شد.
اجرای نمایش تمنای باران توسط گروه نمایش خورتاب به نویسندگی بهمن صادق حسنی ، اجرای موسیقی محلی توسط ناصر وحدتی و محمود فرضی نژاد، تجلیل از زینب صادقی نویسنده نوجوان برای نوشتن کتاب در مورد چای و برپایی نمایشگاه کارخانجات تولیدی چای از دیگر برنامه های آیین پلاک کوبی لاهیجان پایتخت چای ایران بود.
- نویسنده : سهیلا بی غم
Monday, 25 November , 2024