ثبت درخواست فرزند خواندگی و تشکیل پرونده اولیه، ثبت درخواست و تشکیل پرونده و پاسخگویی به مراجعان ، مصاحبه اولیه ، اخذ و بررسی مدارک ، بازدید منزل ، تحلیل، تشخیص و تعیین اولویت‏ های نیاز مددجو و ارائه پیشنهاد برنامه کمکی و ارجاع درخواست ‏های جامعه هدف اعم از مالی (مستمر و غیر مستمر) و معرفی نامه از جمله این فعالیت ها است. 

استاندار گیلان: تسهیل و تسریع در خدمات رسانی بهزیستی مزیت مراکز «مثبت زندگی» است.

استاندار گیلان با اشاره به پیشتازی این استان در راه اندازی مراکز «مثبت زندگی» با ۸۱ مرکز، گفت: تسهیل و تسریع در خدمات رسانی بهزیستی مزیت مراکز مثبت زندگی است.
ارسلان زارع ظهر دوشنبه در مراسم افتتاح مراکز مثبت زندگی با اشاره به نقش مهم این مراکز در تسهیل و تسریع خدمات رسانی به جامعه هدف بهزیستی، اظهار کرد: راه اندازی این مراکز خدمات رسانی را افزایش و هزینه‌ها کاهش می‌دهد.
استاندار گیلان با بیان اینکه مشارکت سازمان‌های مردم نهاد در کاهش آسیب‌های اجتماعی نیز حائز اهمیت است، گفت: با توجه به تعدد و گستردگی وظایف دولت برون سپاری وظایف از سیاست‌های دولت بوده است.
وی افزود: کاهش تصدی گری، توجه به سیاست‌گذاری، تدوین برنامه‌های راهبردی و نظارت از مولفه‌هایی است که دولت در راستای چابک سازی به آن توجه می‌کند.
زارع همچنین به وظایف گسترده و جامعه هدف فراوان سازمان بهزیستی اشاره و اضافه کرد: این سازمان در حوزه‌های اجتماعی، پیشگیری از آسیب‌ها و ارائه خدمت به جامعه هدف به ویژه معلولان وظایف متعددی دارد.
وی در ادامه با اشاره به تأکید رهبر معظم انقلاب و دولت در راستای مبارزه با مواد مخدر و پیشگیری از اعتیاد، تصریح کرد: بهزیستی در این زمینه نیز هم در اقدامات پیشگیرانه و هم درمان و بازتوانی، ایجاد اشتغال و حمایت از زنان سرپرست خانوار نیز باید نقش آفرینی کند.
استاندار گیلان یکی از اقدامات راهبردی، میان مدت و بلند مدت دولت را راه اندازی مراکز مثبت زندگی برشمرد و تأکید کرد: راه اندازی این مراکز در راستای بهره گیری از دولت الکترونیک است.
وی با اشاره به شیوع ویروس کرونا و ضرورت بهره گیری از دولت الکترونیک برای انجام فعالیت‌های روزمره، گفت: بهره گیری از این ظرفیت سبب پیشگیری از حضور در اماکن اداری و پیشگیری از ایجاد تجمع خواهد شد.
زارع با بیان اینکه استان گیلان با راه اندازی ۸۱ مرکز از جمله استان‌های پیشرو در سطح کشور است، اظهار کرد: انتظار می‌رود این ظرفیت رد مناطق کم برخوردار، صعب العبور و کوهستانی نیز راه اندازی شود تا شاهد پوشش ۱۰۰ درصدی در گیلان باشیم.

مدیرکل بهزیستی گیلان نیز درباره افتتاح این مراکز ، گفت: ٨١ مرکز مثبت زندگی در ٨١ منطقه شهری و روستایی استان شامل تعداد ۵۰ منطقه شهری و ۳۱ منطقه روستایی و حاشیه ای افتتاح شده است که ۳۲۵ نفر از فارغ التحصیلان کارشناسی و کارشناسی ارشد در این مراکز جذب شده اند.

دکتر حسین نحوی نژاد بیان داشت: افزایش آگاهی عموم افراد جامعه از وظایف، فعالیت‏ ها و خدمات سازمان بهزیستی، تسهیل دسترسی گروه ‏های هدف به خدمات سازمان ، کاهش ترددهای غیرضروری به مراکز و ادارات بهزیستی، گسترش و فراگیری خدمات سازمان، توزیع عادلانه خدمات بهزیستی و ایجاد شفافیت در فرآیند ارائه خدمات سازمان از جمله اهداف ایجاد مراکز مثبت زندگی است.
وی خاطر نشان کرد: ارائه مجموعه ای از خدمات سازمان بهزیستی در یک مرکز، تقویت رویکرد خانواده محور و اجتماع محور در ارائه خدمات سازمان، گسترش رویکرد ارائه خدمات به صورت فعال، مدیریت بهینه منابع و افزایش بهره وری، افزایش رضایتمندی مردم از خدمات سازمان بهزیستی، افزایش ظرفیت مشارکت بخش غیردولتی و کاهش تصدی گری دولت ، ارتقاء کیفی و کمی خدمات سازمان ، فراهم شدن امکان ارائه خدمات به صورت الکترونیکی و بهبود و اصلاح و حذف فرآیندهای موازی از جمله دیگر اهداف راه اندازی این مراکز است.
مدیرکل بهزیستی گیلان درباره خدمات و فعالیت‏ های قابل ارائه در مراکز مثبت زندگی اظهار داشت: بهزیستی استان موظف است فعالیت‏ هایی را بدون نیاز به صدور پروانه فعالیت جداگانه به مراکز مثبت زندگی واگذار کند.
وی خاطر نشان کرد: ثبت درخواست فرزند خواندگی و تشکیل پرونده اولیه، ثبت درخواست و تشکیل پرونده و پاسخگویی به مراجعان ، مصاحبه اولیه ، اخذ و بررسی مدارک ، بازدید منزل ، تحلیل، تشخیص و تعیین اولویت‏ های نیاز مددجو و ارائه پیشنهاد برنامه کمکی و ارجاع درخواست ‏های جامعه هدف اعم از مالی (مستمر و غیر مستمر) و معرفی نامه از جمله این فعالیت ها است.
دکتر نحوی نژاد افزود: پیگیری امور مددکاری خانوار، ارجاع به مراکز سطح بالاتر و سایر دستگاه‏ ها، نیازسنجی و داشته سنجی محلی، شناسایی داوطلبان ، خیرین و معتمدین محلی و حمایت طلبی ، شناسایی، بررسی و تحلیل وضعیت اجتماعی محله ، تسهیل گری و تشکیل تیم محله / CBO و اقدامات اجتماع محور ، شناسایی فعال جامعه هدف ، ارائه آموزش‏های تشکیل و تحکیم خانواده و آموزش‏ های مهارت‏ های زندگی و پیشگیری از آسیب‏ های اجتماعی و جلب مشارکت های مردمی نقدی و غیرنقدی  از دیگر خدمات و فعالیت های این مراکز است.
۶۵ هزار خانوار از خدمات بهزیستی گیلان بهره می برند.