دکتر مجید همتی رییس شورای شهر آستانه اشرفیه ؛ با گسترش  اختیارات شوراها سقف تصمیمات استراتژیک و راهبردی در راستای توسعه شهر بیشتر  شود مشورت یکی از ارکان مهم سلامت تصمیم گیری هاست. بنا به فرمایش پیامبر اعظم (ص) « هیچ قومی مشورت نکردند جز آنکه به بهترین امور هدایت یافتند». دکتر همتی به عملکردهای […]

دکتر مجید همتی رییس شورای شهر آستانه اشرفیه ؛

با گسترش  اختیارات شوراها سقف تصمیمات استراتژیک و راهبردی در راستای توسعه شهر بیشتر  شود

مشورت یکی از ارکان مهم سلامت تصمیم گیری هاست. بنا به فرمایش پیامبر اعظم (ص) « هیچ قومی مشورت نکردند جز آنکه به بهترین امور هدایت یافتند».
دکتر همتی به عملکردهای مهم شورا  طی دوره  پنجم اشاره کرد و گفت ؛ یکی از کارهای مهمی که در این دوره صورت گرفته ،  رونمایی از خیابان فردوسی بود. این خیابان چالش بزرگی برای شهروندان سنوات گذشته داشت و الحمدلله در دوره پنجم پروژه خیابان‌فردوسی به اتمام رسید و به عنوان یکی از خیابان های شیک و استاندارد در اختیار شهروندان قرار گرفت و معضل آبگرفتگی آن برای همیشه حل شد .
عملکرد دیگر مدیریت شهری ، دیوار چینی  رودخانه حشمت رود بود  که تحت عنوان پارک ابریشم از آن یاد می کنند .
 وی افزود ؛ با توجه به تهدیدهای این رودخانه وحشی که در صورت فوران خسارت‌های بسیار به بار می‌آورد خانه‌های اطراف رودخانه در خیابان‌های مدرس و باهنر بطول  ۱۷ تا ۲۴ متر دارای حاشیه امنیتی خوبی نبودند و احتمال داشت با حرکت گسل های زمینی مشکلات بیشتری برای اهالی منطقه به بار بیاورد و یا باعث تخریب آسفالت شود .
بنابراین طی سه فاز مصوب گردید که از ابتدای میدان سید جلال الدین اشرف در دوره چهارم عملیات  اجرایی این کار آغاز شد و  خیابان باهنر را تا ابتدای سه راهی پلی که روبروی فرمانداری است  تحت عنوان پارک ابریشم  شروع کردیم که در ادامه تا خیابان اهل بیت امتداد پیدا کرد.
 دکتر همتی ادامه داد ؛ با اجرای کامل این طرح    به لحاظ استحکام و مقاوم سازی و گردشگری اتفاق بسیار خوبی برای منطقه رخ خواهد داد.
 رئیس شورای شهر استانه اشرفیه افزود ؛ در سال ۹۹ افتتاحیه بلوار امینیان را داشتیم که خیابان جانبازان را به خیابان  آقا سید حسن و منطقه خیابان شهروند وصل می‌کند.‌
زیرسازی خیابان شهروند هم  انجام شد  و مقدمات قرارداد آسفالت این خیابان هم در دستور کار است و کارهایی مثل شن ریزی و آسفالت معابر و توجه به فضای سبز جزو  کارهای  همیشگی شهرداری و شورا است که اعضای محترم شورای شهر به عنوان وظایف ذاتی خود برای شهروندان انجام می‌دهند و شهردار محترم هم بر اساس بودجه ها پروژه ها را به سرانجام می‌رساند .
دکتر همتی به یکی دیگر از پروژه‌هایی که تا پایان دوره پنجم به بهره‌برداری می‌رسد  اشاره کرد  و افزود ؛  احداث فاز ایستگاه دوم آتش نشانی آستانه اشرفیه  نیاز ضروری شهروندان بود  .
دکتر همتی خاطر نشان کرد ؛ با توجه به جمعیت رو به رشدی که داریم آتش نشانی موجود جوابگوی نیاز شهروندان نبوده و به همین دلیل احداث  ایستگاه دوم در دستور کار قرار گرفت.
وی در ادامه گفت؛  در نظر داشته باشید ماهیت شوراها نظارت بر عملکرد بودجه های مالی و عملیاتی شهرداری هاست. در واقع خواسته های اصلی شهروندان در راستای توسعه شهری استفاده از نظر نخبگان به عنوان امر مشارکت پذیری در تصمیمات شوراست.
دکتر همتی  به پروژه‌هایی اشاره داشت  که نگاه گردشگری در قالب توریست و مذهبی دارند و استارت آنها  در سالهای قبل زده شده اما ۳۰ درصد کار آن انجام شده است . یکی از این پروژه ها پروژه پل تا پل است که  آزاد سازی و زیر سازی آن انجام شد و دیگر بحث طرح حرم مطهر و حاشیه اطراف آن است.
وی اظهار امیدواری کرد ؛  با انجام این پروژه ها تحولات اقتصادی اجتماعی و فرهنگی خوبی را در سطح شهر شاهد خواهیم بود .
 دکتر  همتی گفت ؛ خواهش من از مدیران تصمیم‌ساز این است که اختیارات و حوزه تصمیم‌گیری شوراها را به گونه‌ای زیاد کنند که در امر توسعه و ارائه خدمات دچار مشکل نشوند باید اختیارات شوراها انبساط یابد تا سقف تصمیمات استراتژیک و راهبردی در راستای توسعه شهر بیشتر  شود .بنابرین  باید اختیارات بیشتری به شهرداری‌ها و شوراها داده شود که همه با هم در راستای ایجاد  شهر شاد و توسعه یافته قدم برداریم
به عنوان نمونه مسئله  برداشت شن از بستر رودخانه سفیدرود آستانه می باشد . چرا این امکان و پتانسیل برای پیمانکاران غیر بومی تحقق پیدا کرده و امکاناتی  که حق مردم این شهر و منطقه است  باید به جاهای دیگر انتقال می یابد؟
درگذشته برای حل این موضوع  شهردار  و شورای شهر و فرماندار و  دادستان و دیگر افراد مسئول ورود کردند تا از ادامه کار این افراد  جلوگیری شود اما متاسفانه تا به امروز  به انحاء مختلف در روند اجرای این کار خلل ایجاد شد.
یا مثلا اداره آب و فاضلاب  قریب به ۲۰ سال است که کار جمع آوری آب های سطحی را انجام نمی دهد و عملا بر عهده مدیریت شهری گذاشته است.
قطعا  اگر وزارت نیرو میزان حق انشعابی که در فیش شهروندانش است را به شهرداری‌ها اختصاص دهد شهرداری به نحو احسن  میتواند این کار را انجام  دهد. ‌
 و یا  مسئله جمع آوری سگهای ولگرد،  شهرداریها  به عنوان یکی از مراکز تصمیم‌گیری در این موضوع هستند اما باید پرسید نقش مرکز بهداشت،  محیط زیست و دامپزشکی کجاست .‌ اینکار فقط وظیفه شهرداری نیست  و نگه داری این حیوان متحمل  هزینه های جانبی ست .
. ‌
وی در پاسخ به میزان همکاری شهرداری و شورا گفت ؛  تعامل شهرداری و شورا بسیار خوب و عالی است و  با اینکه شهردار  محترم موقعیت  کاری بهتری برایشان فراهم شد ولی به درخواست ما،  تصمیم برای  تداوم خدمتشان به شهروندان  گرفتند.
  • نویسنده : سهیلا بی غم