۳۳۰ هزار نفر واجد شرایط برای عضویت در این صندوق هستند و از این تعداد  ۲۴۰ هزار نفر هنوز اقدامی  انجام نداده اند

دکتر هانی عارف مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر گیلان گفت:

متاسفانه  استان گیلان از حیث درصد پوشش بیمه در کشور دارای  رتبه ۱۸ استانی است

 

 در  نشست خبری که به مناسبت شانزدهمین سالگرد تاسیس صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان ، روستائیان و عشایر گیلان   با حضور خبرنگاران  و به صورت ویدئو کنفرانسی همزمان با نشست کشوری علی شیرکانی مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی، روستاییان و عشایر کشور برگزار شد،  دکتر عارف ضمن تبریک  این روز  گفت ؛ مبارزه با آسیب های اجتماعی هنگامی که سرپرست خانوار از کار افتاده می شود، از جمله اهداف این صندوق است.

وی خاطر نشان کرد : از جمله اهداف مهم  این صندوق  تحت پوشش قرار دادن ۶ میلیون نفر خانوار واجد شرایط در روستاها و مناطق عشایری و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر جمعیت است  و تا تحقق  این امر مهم باید تلاش کنیم .
وی گفت ؛   سهم گیلان مشمول ۳۳۰ هزار نفر جمعیت است و متاسفانه به دلیل عدم آگهی اطلاع رسانی ۲۴۰ هزار نفر  تاکنون اقدامی برای بیمه شدن نکرده اند .
دکتر عارف در  پاسخ به  این سوال  که کارکرد این صندوق تا چه میزان میتواند مثمر ثمر باشد گفت ؛ رفع نگرانی و ترس از آینده، مبارزه با ناهنجاری های خانوادگی در زمان نبود تمکن مالی، حفظ کرامت سالمندان، تامین کریمانه خانواده سرپرست از دست داده و تقویت رابطه سرپرست خانواده و افراد تحت تکفل از دیگر اهداف مهم صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر است.
عارف خاطرنشان کرد: تاکنون از تعداد  ۳۳۰ هزار نفر تنها  ۹۰ هزار نفر تحت پوشش  بیمه این صندوق قرار گرفته اند  و  متاسفانه علت کندی این امر را می توان نا آشنا بودن افراد واجد شرایط از مزایای صندوق عنوان کرد.
مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر گیلان تصریح کرد: روستاییان گیلان اغلب خرده مالک بوده و صاحب باغ و مزرعه هستند  و متاسفانه  تنها به کاشت و برداشت محصول سالیانه خود  توجه دارند و توجه ای به بازنشستگی خود ندارند در حالیکه بیمه می تواند به اعضای صندوق کمک کند که پس از بازنشستگی، از کارفتادگی و یا از دست دادن سرپرست خانوار همانند شرایط عادی زندگی کنند و در آسایش و فراغت باشند .
وی با بیان اینکه گیلان از حیث درصد تحت پوشش در کشور در رتبه ۱۸ استانی قرار دارد، افزود: متاسفانه برخی از افراد واجد شرایط برای عضویت در این صندوق پس انداز گریز هستند، این درحالیست که اگر از مزایای این صندوق و امتیازاتی که برای بیمه گذاران درنظر گرفته شده آگاه باشند میتوانند برای زندگی خود  تا ۲۰ سال آینده  برنامه ریزی کنند و این صندوق  می تواند به این افرد کمک کند که با خیالی آسوده تر در زمان حال به کار و فعالیت بپردازند.
هانی عارف ادامه داد: در حال حاضر از  تعداد ۹۰ هزار نفری که  تحت پوشش بیمه  هستند  بیش از ۳۳ هزار نفر در گیلان از این صندوق حقوق مستمری و یا از کار افتادگی می گیرند.
وی با بیان اینکه صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر گیلان صد هزار کارگزاری دارد، گفت:  توجه داشته باشید که افراد فقط تا ۵۰ سالگی فرصت  عضو شدن در  صندوق  را دارند  و می توانند سالانه ۳۹۰ هزار تومان تا یک میلیون و ۱۴۰ هزار تومان پرداخت کنند.
مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر گیلان تاکید کرد ؛ حداقل سن افراد واجد شرایط برای عضویت در این صندوق باید ۱۸ سال باشد.
وی از رسانه ها  که به عنوان زبان گویای مسئولان هستند  درخواست کرد  تا برای ارتقای توجه به فرهنگ بیمه صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر ورود کنند و این کار  را یک مسئولیت اجتماعی مهم برای کمک به افراد واجد شرایط بدانند.
لازم به ذکر است همایش روز روستا  نیز با همکاری مشترک مدیریت صندوق بیمه اجتماعی، کشاورزان،روستائیان و عشایر استان گیلان و جهاد کشاورزی استان گیلان صبح دیروز  در سالن اجتماعات جهاد کشاورزی استان برگزار گردید
در ابتدای این  جلسه دکتر  هانی عارف مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان ،روستائیان و عشایر استان ضمن تقدیر و تشکر از مدعوین حاضر در جلسه، در خصوص جایگاه و لزوم اجرای بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر اشاره کرد .
وی در ادامه مطالبی را در خصوص  مزایا و خدمات طرح ملی صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر  مطرح کرد و از آمادگی صندوق در بیمه کردن زنان خرد روستایی خبر داد .

  • نویسنده : سهیلا بی غم‌