اولین جشنواره انتخاب بهترین کتاب شعر فارسی استان گیلان با عنوان «ولگ نیگا» با معرفی ۱۴ اثر برگزیده در لنگرود به کار خود پایان داد. به گزارش نگاه شمال و به نقل از  معین نیوز در اختتامیه این جشنواره که به همت موسسه فرهنگی هنری گیل و دیلم با همکاری انتشارات آوای غزل […]

 

 

اولین جشنواره انتخاب بهترین کتاب شعر فارسی استان گیلان با عنوان «ولگ نیگا» با معرفی ۱۴ اثر برگزیده در لنگرود به کار خود پایان داد.

به گزارش نگاه شمال و به نقل از  معین نیوز در اختتامیه این جشنواره که به همت موسسه فرهنگی هنری گیل و دیلم با همکاری انتشارات آوای غزل و حمایت و همراهی سایر نهادها و دست اندرکاران و با حضور مسئولین و علاقه مندان به حوزه شعر و ادب برگزار شد از میان ۱۱۰ کتاب راه یافته به دبیرخانه و انتشار یافته از سالهای ۱۳۹۷ الی ۱۴۰۱ ، ۱۴اثر به عنوان برگزیده انتخاب و معرفی شد.

در این جشنواره ،سرهنگ حبیبی، مدیر کل دفتر حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان گیلان با بیان اینکه همه دولت‌ها در یک برهه از زمان بزرگ می‌شوند و عزت پیدا می‌کنند خاطرنشان کرد: بدون شک ملت ایران در دل هشت سال دفاع مقدس بزرگ شد و نظام اسلامی ما عزت پیدا کرد.

وی افزود : علی‌رغم همه موانعی که در مسیر انقلاب اسلامی ایجاد شد دستاوردهای متعددی اما به دست آمد .

در دوران دفاع مقدس برخی آموزه های فرهنگی و ادبی ظهور و بروز پیدا کرد که از جمله آنها: فیلم، تئاتر و شعر دفاع مقدس بود که موجب ارتقاء فرهنگ و هنر گردید.

حبیبی اظهار داشت: تا قبل از سال ۹۶ ، ۳/۵درصد کتاب‌های منتشر شده در حوزه دفاع مقدس بود که به حدود ۷۰۰ جلد می رسید اما امروز به همت همه فرهنگ دوستان، فرهیختگان و نویسندگان این آمار به ۱۹/۵ درصد رسیده است ،یعنی ۷ هزار جلد کتاب که ۱۱/۵ درصد از این آثار را بنیاد حفظ آثار ونشر ارزش های دفاع مقدس به چاپ رسانده است.

وی افزود: از طریق ابزار هنر بسیاری از حوادث ملی ، تاریخی و مذهبی را می‌توان به نسل های آینده به ویژه جوانان انتقال داد و لذا انتظار می‌رود همه فرهنگ دوستان به کمک این عرصه مهم فرهنگی که بخش عمده‌ای مربوط به حوزه دفاع مقدس است بشتابند.

بهرام علیزاده، مدیر موسسه گیل و دیلم نیز این جشنواره را در دو بخش شاعران بدون کتاب و دیگر شاعران صاحب کتاب عنوان نمود و افزود: در مورد شعرهایی که دارای کتاب نیستند اما شعرشان در رسانه‌ها و جراید از سال ۱۳۸۴ به چاپ رسیده است برنامه‌ای با تجمیع این شاعران که حدود ۵۰ بزرگوار بودند در لشت نشا برگزار شد و در بخش شعرای صاحب کتاب نیز امروزدر لنگرود میزبان این عزیزان هستیم. وی در ادامه به سیر تکمیلی شعر فارسی از قرون دور تا قرن حاضر پرداخت و فراز و فرودهای عرصه ی شعر و ادب را در ادوارتاریخی تشریح نمود.

فرامرز محمدی پور ، مجری این برنامه که خود از داوران جشنواره و پیشکسوتان عرصه فرهنگ و ادب استان گیلان است نیز از مژده ی دائمی شدن این جشنواره ادبی خبر داد و افزود: هدف ما از برگزاری جشنواره معرفی کتاب های شاعران گیلانی و ترغیب کتاب و کتابخوانی به ویژه برای نسلی است که از آن دور مانده‌اند.

وی با بیان اینکه بسیاری از آسیب‌های اجتماعی با کتاب و کتابخوانی و توجه به حوزه فرهنگ و هنر حل خواهد شد اظهار داشت : امروز وظیفه ی ما صادقانه برخورد کردن با هر کار فرهنگی و هنری است که تولید و عرضه می‌شود و این قدم اول برای آشتی دادن مردم با فرهنگ مطالعه و کتابخوانی است.

قرائت بیانیه توسط دکتر محمد پور، مدیر ادبیات و دفاع مقدس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس از جمله دیگر بخش های این جشنواره بود.

در این بیانیه :

-لزوم تدوین برنامه‌های کلان ادبی هنری مورد نیاز حوزه تخصصی شعر در چهارچوب طرحهای جامع استانی
-حمایت از انجمن‌های ادبی و انجمن های تخصصی شاعران
– عنایت جدی به کشف و تربیت استعدادهای ناشناخته در عرصه شعر
– بسط سیاست های حمایتی از آثار شاعران در زمینه های تولید و توزیع
– و ایجاد بسترهای مناسب برای گسترش نقش ناشران استان در زمینه های انتشار آثار شاعران، از جمله مواردی بود که به عنوان نیازهای جدی جامعه فرهنگی هنری به آن پرداخته و توجه سازمانها و نهادهای فرهنگی اجتماعی در این حوزه به آن معطوف شد.
گفتنی است این جشنواره باچند بخش :شعر خوانی سه تن از شاعران برجسته، تقدیر از دست اندرکاران و نیز دو‌ناشر موفق حوزه ی نشر، معرفی کتاب‌های برگزیده و تقدیر از صاحبان آثار و در پایان اجرای تصنیف با خوانندگی حسین طالبی همراه بود.

در پایان اسامی ۱۴ کتاب برگزیده اولین جشنواره ادبی «ولگ نیگا» به شرح زیر عنوان شد:

-دژ بهانه اثر محسن آریا پاد
-روزی که تو لبخند زدی اثر علی پورحسن
-خونبهای سکوت اثر مهسا طایری
-یکی لبخندم را خط می زند اثر عباس گلستانی
-صدای تو را میبوسم اثر مهرداد پیله ور
– بیچاره آدم فروش ها اثر حمید رضا اقبال دوست
– کجای جهان بودیم اثر افشین معشوری
– برگ می خواند اثر محمد بابایی پور دریایی
-یک جرعه نگاه اثر ایرج قبادی
– آسمان یک تکه ابری بود من برداشتم اثر سید جلیل سید هاشمی
-پیغمبر تنها اثر هیلدا احمدزاده
-عاشقانه های مجنون اثر سعید اصلاحی
-ماه آن سوی پنجره ها اثر رضا نیکوکار
– و چهار فصل عشق اثر اسماعیل یکتایی لنگرودی

  • نویسنده : رحیمه احمدپور