میراث فرهنگی گیلان دلیل رها شدن خانه خان امانالله صوفی سیاوش در شهرستان املش را تشریح کرده و گفته گرچه این بنای تاریخی حصار ندارد اما به لحاظ استحکام وضعیت مناسبی دارد و در صورت همکاری وراث، میراث آماده ارائه تسهیلات به سرمایهگذاران جهت ساماندهی آن است. به گزارش نگاه شمال؛ حسین رفیعیان، سرپرست معاونت […]
میراث فرهنگی گیلان دلیل رها شدن خانه خان امانالله صوفی سیاوش در شهرستان املش را تشریح کرده و گفته گرچه این بنای تاریخی حصار ندارد اما به لحاظ استحکام وضعیت مناسبی دارد و در صورت همکاری وراث، میراث آماده ارائه تسهیلات به سرمایهگذاران جهت ساماندهی آن است.
به گزارش نگاه شمال؛ حسین رفیعیان، سرپرست معاونت میراث فرهنگی گیلان در گفتوگو با فارس در خصوص تصاویر منتشرشده از وضعیت بنای تاریخی امانالله صوفی در مناطق ییلاقی شهرستان املش، اظهار کرد: بنای منزل امانالله خان صوفی سیاوش در روستای امام دهستان سمام در ۵۰ کیلومتری شهر املش واقعشده و این بنا با قدمت مربوط به دوران قاجاریه و قرارگیری در منطقه ییلاقی و خوش آبوهوا علاوه بر ارزش تاریخی همواره موردتوجه بازدیدکنندگان و گردشگران قرارگرفته است.
وی با بیان اینکه بهمنظور حفاظت و مرمت از بنای مذکور در سنوات گذشته اقدامات کارشناسی بهویژه در قسمت سقف بنا به شکل لتپوش به انجام رسیده، افزود: با توجه به ورود سرمایهگذار بخش خصوصی و همراهی مالک مقرر شد سازه مذکور با هدف تبدیل به مکان فرهنگی و اقامتی تغییر کاربری یابد که متأسفانه به علت مشکلات سرمایهگذار و اختلاف با وراث ملک در خصوص مرمت و بازسازی بنا، این فرایند متوقف شد.
سرپرست معاونت میراث فرهنگی گیلان گفت: علاوه بر اقدامات انجامشده در خصوص مرمت بنا طرح آسیبشناسی این بنا تهیهشده همچنین اقدامات لازم در خصوص تعیین حریم بنا در قالب تعیین جرائم ساختمانهای تاریخی گیلان انجامشده و بهزودی حریم این بنای تاریخی نیز به تصویب خواهد رسید.
رفیعیان با اذعان به این نکته که این ملک از گذشته در اختیار یکی از اهالی روستای امام بوده، افزود: بنا به دلایلی پس از ترک ساختمان، متأسفانه در حال حاضر در وضعیت نامناسب قرارگرفته و با مذاکرات اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان با فرماندار شهرستان املش مقرر شد مرمت اضطراری بنا بهمنظور ساماندهی ساختمان پس از تصویب در کمیته برنامهریزی شهرستان در دست اقدام قرار بگیرد.
سرپرست معاونت میراث فرهنگی گیلان با بیان اینکه این بنا به لحاظ استحکام در وضعیت بسیار مناسبی قرار دارد، خاطرنشان کرد: با توجه به مالکیت خصوصی به لحاظ حفاظتی و عدم ایجاد حصار مناسب وضعیت مناسبی ندارد و پیرو مکاتبات با مالکین، تمایلی به همکاری وراث با اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان گیلان وجود نداشته و این امر با طرح شکایت و اعلام قصور از سوی مالک شخصی بنا برای سهلانگاری در حفاظت از ساختمان توسط این اداره کل در دست پیگیری و اقدام است.
وی با بیان اینکه با توجه به محصور نبودن ملک و تردد احشام در اطراف فضای بنا، موضوع توسط یگان حفاظت میراث فرهنگی شهرستان املش به مالک و دهیار روستا مورد تذکر قرار گرفت، گفت: کلیپی توسط یک گردشگر در فضای مجازی بدون در نظر داشتن شرایط قانونی حاکم بر بنا منتشر و توسط بعضی از وبسایتهای خبری بازنشر شده که موجب تشویش اذهان عمومی مردم شریف استان گیلان را فراهم آورده است.
سرپرست معاونت میراث فرهنگی گیلان گفت: همانگونه که اشاره شد تمام اقدامات لازم در بستر قانونی و با توجه به مالکیت وراث بر این بنا توسط اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان گیلان به انجام رسیده و تا حصول نتیجه پیگیریهای لازم صورت خواهد پذیرفت.
به گفته رفیعیان، اداره کل میراث فرهنگی گیلان آماده است در صورت موافقت وراث، با اعطای تسهیلات از محل اعتبارات بند الف تبصره ۱۸ به سرمایهگذارانی که برای تبدیل این بنای تاریخی با کاربری فرهنگی یا اقامتی در قالب بوتیکهتل تمایل دارند نسبت به ساماندهی بنای تاریخی مذکور اقدامات لازم را به عمل آورد.
Thursday, 2 January , 2025