رئیس سازمان چای با بیان اینکه امسال شاهد افزایش ۴۰ درصدی تولید برگ سبز چای و ۴۱ درصدی تولید چای خشک بودیم، گفت: بالغ بر ۲۹ هزار تن چای خشک تولید شده است.   حبیب جهانساز  ضمن قدردانی از تلاش چایکاران و همت کارخانجات تولیدکننده چای در سال جاری، اظهار کرد: امسال شاهد افزایش ۴۰ […]

رئیس سازمان چای با بیان اینکه امسال شاهد افزایش ۴۰ درصدی تولید برگ سبز چای و ۴۱ درصدی تولید چای خشک بودیم، گفت: بالغ بر ۲۹ هزار تن چای خشک تولید شده است.

 

حبیب جهانساز  ضمن قدردانی از تلاش چایکاران و همت کارخانجات تولیدکننده چای در سال جاری، اظهار کرد: امسال شاهد افزایش ۴۰ درصدی تولید برگ سبز چای و ۴۱ درصدی تولید چای خشک بودیم.

 

وی با بیان اینکه چایکاران گیلان و مازندران بالغ بر ۱۳۱ هزار و ۳۹۶ تن برگ سبز تولید کردند، افزود: ۲۹ هزار و ۵۶۴ تن نیز چای خشک تولید شده است.

 

رئیس سازمان چای کشور از پرداخت ۶۰ درصد سهم دولت از مطالبات چایکاران خبر داد که معادل ۲۵۰ میلیارد تومان است و عنوان کرد: کارخانجات نیز تاکنون ۵۰ درصد مطالباتشان را پرداخت کردند که مجموعا شامل پرداخت ۵۲ درصدی مطالبات چایکاران به میزان ۸۴۸ میلیارد تومان است.

جهانساز با بیان اینکه بر خلاف سال گذشته، جلوی واردات بی رویه چای خشک در سال جاری گرفته شده است، عنوان کرد: سال گذشته واردات مازاد بر نیاز داشتیم و لذا واردات امسال به گونه ای خواهد بود که میانگین دو سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ با واردات بلندمدت پنج ساله(حدود ۶۵ هزار تن) و کسری نیاز بازار همخوانی داشته باشد.

 

وی ثبت سفارش واردات توسط تجار و واردکنندگان را در قبال خرید چای داخلی دانست و اضافه کرد: در این راستا هم چای دپو شده مدیریت و به بازار عرضه می شود و هم چایکاران به موقع بهای برگ سبز را دریافت می کنند.

 

رئیس سازمان چای، با بیان اینکه بخشی از تولیدات سالانه چای داخلی جنبه صادراتی دارد، گفت: طی پنج ماهه امسال ۶۷۰۰ تن صادرات چای ایرانی به ارزش هفت و نیم میلیون دلار انجام شده است. تجار ما چای ایرانی را به ۱۸ کشور دنیا از جمله عراق و هند و گرجستان و قبرس و روسیه و جمهوری آذربایجان و ترکیه و ترکمستان و تاجیکستان و افغانستان و ازبکستان و قطر و امارات و قزاقستان و آلمان و بلاروس و کانادا صادر کردند.

 

وی در ادامه به سرمایه ۱۰۰ میلیارد تومانی صندوق حمایت از توسعه صنعت چای جهت تامین سرمایه در گردش اشاره کرد و متذکر شد: از محل اعتبارات این صندوق، نرخ تسهیلات اصلاح و احیا و بهزراعی باغات و توسعه مکانیزاسیون برای چایکاران را تا ۱۲ درصد کاهش دادیم؛ همچنین کارخانجات نیز می توانند از این تسهیلات برای برندسازی و بهداشتی کردن تولیدات استفاده کنند.

 

جهانساز در پایان از آغاز چین چهارم به عنوان آخرین فصل بهره برداری از اواخر شهریورماه تا پایان مهرماه خبر داد و خاطرنشان کرد: امسال شرایط اقلیمی باغات نرمال بوده و پیش بینی برداشت ۲۰ هزار تنی در چین چهارم داریم که مجموع تولید برگ سبز را به حدود ۱۵۰ هزار تن خواهد رساند.